Veel gestelde vragen – CooL (GLI)

Is deelnemen aan het CooL-programma écht GRATIS?

Ja! Het is helemaal gratis. CooL betekend Coaching op Leefstijl en is bewezen effectief om op lange terwijl resultaat te behalen op het gebied van afvallen en gezond leven. Daarom betaalt jouw zorgverzekeraar dit. CooL heeft als doel om ervoor te zorgen dat jij jezelf gelukkiger, gezonder en fitter gaat voelen. Het is meer dan het eten van een weekmenu en een paar keer per week sporten. We focussen op duurzame gedragsverandering wat gaat zorgen voor blijvend resultaat.

Ik betaal geen eigen risico, klopt dit?

Ja! Dat klopt. Wanneer jouw zorgverzekeraar het vergoedt kun je GRATIS deelnemen aan het programma. Het gaat ook niet ten koste van je eigen risico.

Kan ik ook korter dan 2 jaar meedoen?

Nee, dat kan helaas niet. Wanneer je ervoor kiest om mee te doen aan dit programma verwachten we dat je 2 jaar aan de slag gaat. Een gezonde leefstijl creëren heeft tijd nodig. Je gaat een commitment aan voor een investering in jezelf waar de rest van je leven plezier van hebt.

Wanneer starten er nieuwe groepen?

Op dit moment zitten veel op korte termijn startende groepen vol.

Er is enorm veel interesse in het CooL programma, het kan daarom even duren voordat je kan gaan starten met het programma.

Ons eerste CooL-programma start op..

Zo snel mogelijk starten? Doe dan aan dit CooL programma mee:

 


Het volgende CooL-programma start op..

Kan je niet tijdens het programma hierboven? Kies dan hieronder aan welk eerstvolgend CooL programma je mee zou willen doen:

 

Mag ik mee doen aan het CooL-programma?

Je mag met ons COOL programma meedoen als je:

  • 18 jaar of ouder en
  • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een een grote buikomvang:
    • vrouwen: > 88cm
    • mannen: >102cm of
  • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast (een verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, artrose en/of slaapapneu
    hebt of
  • Ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30) en
  • Een doorverwijzing van je huisarts hebt (heb je deze niet, dan kan je deze gewoon vragen)
  • Je super gemotiveerd bent om 2 jaar aan de slag te gaan

Wil je weten wat jouw BMI is? Dat kan je via deze calculator uitrekenen.

Waar vinden de gesprekken en bijeenkomsten en gesprekken plaats?

In de Gezonde Leefstijl planner – Almere praktijk. Deze bevindt zich in een winkelpand in Almere-Stad in Tussen de Vaarten Zuid (Bushalte Sallandsekant). De praktijk is rolstoel- & rollatortoegankelijk en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.​

Het adres is:

Gezonde Leefstijl planner

Juan Grisstraat 126
1328SV Almere-Stad

Open in google maps

Is het CooL programma voor mij geschikt?

Dit programma is minder geschikt voor deelnemers die;

  • Een advies en begeleiding op maat willen
  • Snel en veel willen afvallen (Je kan dan beter een dieetprogramma gaan volgen)
  • Moeite hebben om zelf te selecteren wat voor hen bruikbare informatie is
  • Wekelijkse contact- of weegmomenten willen
  • Moeite hebben met niveauverschil binnen een groep
  • Geen zin hebben om er iets voor te doen (Het programma is géén quickfix)
  • Die door iemand anders gestuurd zijn, je moet het wel écht zelf heel graag willen
  • Niet gemotiveerd zijn

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het resultaat wat jij kan verwachten is geheel afhankelijk van jouw inzet tijdens het programma. We werken aan het creëren van een gezonde leefstijl. We werken in kleine stappen aan gedragsverandering. Het doel van het programma is dat jij een beter kwaliteit van leven krijgt door met de leefstijlfactoren voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning aan de slag te gaan.

Het resultaat wordt gemeten in kwaliteit van slaap, ervaring van stress en mate van lichaamsbeweging, gewicht en buikomvang. Gewichtsverlies is het uiteindelijk resultaat, maar niet het doel.

Valt iedereen af door het CooL programma?

Hoeveel iemand afvalt is geheel afhankelijk van de inzet. Om op lange termijn gedrag te kunnen veranderen is een lang intern proces nodig. Dit is vooral waar we tijdens het programma ons op richten. Sommige deelnemers slagen erin om snel (binnen 8 maanden) resultaat te gaan zien, sommige deelnemers doen hier langer over. We streven naar duurzaam, en niet naar snel resultaat.

Kan ik tussentijds stoppen met het programma?

We starten het programma met een intakegesprek. Op basis hiervan kan jij besluiten of je een click hebt met jouw coach en of het programma iets voor je is. Mocht je dan besluiten om deel te gaan nemen, dan is het noodzakelijk om het programma af te maken om het vergoed te krijgen. De stop datum is 2 jaar na het intakegesprek.

Mocht je om medische redenen (tijdelijk) moeten stoppen, ga dan in gesprek met je coach. Samen zal er gekeken worden naar de mogelijkheden op dat moment.

Hoe vaak wordt er gewogen?

Het is geen dieetprogramma, dus de focus ligt niet op het wegen. Er zal in totaal minimaal 3x; tijdens het intakegesprek, na 8 maanden en aan het einde van het programma gewogen worden. Er is een mogelijk om tijdens de tussentijdse 1-op-1 afspraken te wegen, maar dit gaat wel ten kosten van jouw tijd om te bespreken hoe het gaat.

Er is wel een mogelijkheid om thuis zelf te wegen, en dit weeg resultaat in te vullen in de online omgeving zodat jouw coach jouw progressie kan monitoren.

Kan ik starten met Saxenda via jullie?

Het medicijn liraglutide (Saxenda®) kan voor de behandeling van een kleine groep mensen met ernstig overgewicht worden vergoed uit het basispakket, maar wij zijn geen artsen en daardoor niet bevoegd om dit medicijn voor te schrijven. Wil je hier gebruik van maken, dan is de eerste stap om contact op te nemen met de huisarts. De huisarts kan, indien je hiervoor in aanmerking komt, Saxenda of een vergelijkbaar medicijn voorschrijven.