Ingrediënten voor 2 personen
- 4 kleine volkoren wraps
- 1 klein blikje kidneybonen (160 gram)
- 1 klein blikje mais (150 gram)
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 gram tomaat
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden van Euroma
- 60 gram geraspte 30+ kaas
- 100 gram magere kwark
- eventueel koriander
- 1 eetlepel olie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit 1 eetlepel olie in koekenpan. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Snijd ondertussen de tomaat en de paprika in kleine stukjes en voeg deze toe zodra de ui glazig is. Bak ongeveer 4 minuutjes.
- Laat de bonen en mais uitlekken en voeg deze samen met de tomaten puree en de tacokruiden toe aan de groente en roerbak het geheel 1 minuut. Proef of het geheel op smaak is, voeg eventueel wat meer kruiden toe. Doe het vuur uit.
- Bekleed de overplaat met bakpapier en bedeel het bonen- en mais mengsel over de wrap en vouw de wrap dubbel.
- Strooi de geraspte kaas over de wrap en bak het 12 – 15 minuten in de oven.
- Serveer met de kwark en koriander.
Eet smakelijk!
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een halve rode peper toe. Mocht je willen afvallen, eet dan 1 of 1,5 in plaats van 2 Quesadilla’s per persoon. Heb je geen oven? Bak de quesadilla’s dan in een droge koekenpan.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 529 kcal |
Eiwit | 26,9 gram |
Koolhydraten | 63,0 gram |
Vet | 16,6 gram |
Vezels | 12,7 gram |
Zout | 2 gram |