Wat heb je nodig voor 5 bollen?
125 gram magere kwark
100 gram volkorenmeel
1 ei
25 + 10 gr suikervrije muesli of havervlokken
30 gr rozijnen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Meng de kwark en het ei goed door elkaar.
- Voeg de meel, het zout, het bakpoeder en de kaneel toe en roer nog even goed door.
- Meng de rozijnen door het deeg en voeg 25 gram muesli of havervlokken toe en meng het nog even kort door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg in 5en en leg het met 2 lepels als bollen op de bakplaat. Garneer de bovenkant met de resterende muesli of havervlokken.
- Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Tip: Niet zo’n fan van rozijnen? Dan laat je ze gewoon eruit of je vervangt ze door verse blauwe bessen, stukjes abrikoos of noten. Één kwarkbol staat ongeveer gelijk aan 1 volkorenboterham met (dieet)halvarine en broodbeleg.
Voedingswaarde (voor 1 bol)
Energie | 146 kcal |
Eiwit | 7,8 gram |
Koolhydraten | 25,8 gram |
Vet | 1,6 gram |
Vezels | 3,5 gram |
Zout | 0,1 gram |