Wat heb je nodig voor 2 personen?
125 gram mozzarella light
60 gram geraspte Grana Padano kaas
30 gram havermout
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram Passata di pomodoro
1 eetlepel olijfolie
Bosje verse basilicum
1 eetlepel italiaanse kruiden
peper
Zo maak je het
- Snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze in een klein beetje olie tot het glazig is. Voeg daarna de italiaanse kruiden en de Passata di pomodoro toe en laat het 15 minuten pruttelen op laag vuur.
- Laat een tafelgrill of grillpan/ koekenpan met antiaanbaklaag goed heet worden.
- Snijd ondertussen de aubergines en de courgette in plakken van 0,5 – 1 cm dik. Snijd de mozzarella in plakken.
- Vet de grill in met een beetje olie of doe 1 eetlepel olie in de pan en bak de aubergine en courgette in delen aan beide kanten in 4-5 min. goudbruin en bijna gaar.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de havermout in de keukenmachine en zorg dat het een grof meel wordt.
- Vet ook de ovenschaal in met olie. Leg een laag aubergine in de ovenschaal. Bedekt met een laag courgette en giet dan de helft van het tomatensaus erover en leg er de helft van de plakjes mozzarella over. Herhaal dit. Verdeel als laatste de havermout, een beetje peper en de geraspte Grana Padano kaas erover.
- Bak de melanzane ca. 30 min. in het midden van de oven. Garneer met de basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Tip: Je kan in plaats van courgette ook een extra aubergine gebruiken.
Voedingswaarde (voor 1 persoon)
Energie | 468 kcal |
Eiwit | 32,2 gram |
Koolhydraten | 38,1 gram |
Vet | 19,1 gram |
Vezels | 11 gram |
Zout | 0,1 gram |