Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram rundertartaar
- 900 gram Macaroni spaghetti groente
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 70 gram tomatenpuree (groot blikje)
- 250 gram volkoren lasagne bladen
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- 2 tenen knoflook
- peper
Zo maak je het
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Pers de teentjes knoflook en fruit deze kort. Voeg de ui uit de Macaroni spaghetti groente en de rundertartaar toe. Bak het geheel tot de tartaar niet meer rauw is. Voeg dan de rest van de macaroni spaghetti groente toe. Roebak de groente een minuut of 5.
- Voeg nu de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de italiaanse kruiden en naar smaak peper toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Heb je weinig tijd, dan ga je door naar stap 3.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak in een ovenschaal laagjes van saus en lasagnebladen. Start en eindig met saus.
- Strooi als laatste de kaas over de lasagne en bak de lasagne 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Tip: Voeg een theelepel kaneel toe aan de saus. Dit geeft een zoete smaak.
Vegatip: Vervang de rundertartaar door
Afval Tip: Wil je afvallen, dan zouden wij in plaats van 250 gram, 150 gram lasagna bladen gebruiken. Je kan de lasagnebladen eventueel ook vervangen door dunne plakken courgette of pompoen lasagnebladen
Voedingswaarde per persoon
Energie | 532 kcal |
Eiwit | 34,8 gram |
Koolhydraten | 54,1 gram |
Vet | 17,0 gram |
Vezels | 12,1 gram |
Zout | 0,8 gram |