Ingrediënten voor 2 persoon
300 gram gesneden witte kool
200 gram wortelen julienne
1 rode appel
2 bosuitjes
30 gram rozijnen
100 gram 0% Griekse yoghurt
1 eetlepel mosterd
½ citroen
peper
Zo maak je het
- Doe de yoghurt en de mosterd in een grote schaal en roer het goed door. Voeg de kool en de wortel toe.
- Rasp de appel en giet het sap van de citroen erover. Voeg het samen met de rozijntjes bij de kool en de wortel.
- Snijd de bosui in ringetjes en voeg deze ook toe.
- Schep alles goed door en voeg naar smaak peper toe.
Eet smakelijk!
Tip: Deze salade is ook heerlijk als beleg op brood of crackers. Wil je er liever een maaltijdsalade van maken? Voeg dan volkorenpasta en stukjes gerookte kip toe.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 199 kcal |
Eiwit | 7,9 gram |
Koolhydraten | 41,8 gram |
Vet | 0,7 gram |
Vezels | 10,2 gram |
Zout | 0,4 gram |