Ingrediënten voor 2 personen
200 gram kippengehakt
2 petit pains Spelt (AH Liefde & Passie)
10 blaadjes munt
10 blaadjes peterselie
2 bosuitjes
¼ krop ijsbergsla
½ komkommer
½ citroen
sesamzaadjes
50 gram kwark
15 gram Remia friteslijn 5%
peper
Zo maak je het
- Bak de Spelt petit pains in de oven volgens de instructies op de verpakking af.
- Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de bosuitje in ringetjes en de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Bewaar de rest voor garnering.
- Meng het kipgehakt met de sesam, munt, peterselie, het citroenrasp, peper en de helft van de bosui. Vorm 2 ovale burgers van het kipmengsel.
- Meng de kwark met de fritessaus en met de rest van de bosui. Breng op smaak met het citroensap en peper.
- Verhit de (grill)pan of contactgrill. Gril de kipburgers 6-8 min. Beleg elk broodje met de sla. Leg de burger erop en verdeel de komkommer, de citroen-mayonaise en achtergehouden kruiden erover.
Tip: Eet je liever vis dan vlees, dan zou je het kippengehakt door heel fijn gesneden zalm kunnen vervangen.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie | 405 kcal |
Eiwit | 32,2 gram |
Koolhydraten | 40,1 gram |
Vet | 12,1 gram |
Vezels | 2,6 gram |
Zout | 2,0 gram |