Ingrediënten voor 20 kaasstengels
100 gram magere kwark
100 gram volkoren (tarwe) meel
1 ei
10 gram olie
75 gram pittige geraspte 30+ kaas
snuf zout
Zo maak je het
- Meng de kwark, olie en het ei in een kom.
- Voeg de volkorenmeel en het zout toe en kneed het deeg net zo lang tot er een deeg ontstaat. Mocht het deeg te plakkerig zijn, voeg dan wat extra meel toe net zo lang tot er een soepel deeg ontstaan.
- Zet het deeg 20 minuten afgedekt op een koel plaats.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap van ongeveer 20 cm en snijdt het in 20 repen van ongeveer 1 cm breed.
- Leg de repen op een met bakpapier bekleedde bakplaats en laat er iets ruimte tussen.
- Verdeel de kaas over de stengels en druk het in het deeg.
- Bak de kaasstengels, in de oven, in ongeveer 15 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Tip: Inplaats van kaas, is het ook lekker om komijn of sesampitjes te gebruiken.
Voedingswaarde per kaasstengel
Energie | 39 kcal |
Eiwit | 2,6 gram |
Koolhydraten | 3,8 gram |
Vet | 1,6 gram |
Vezels | 0,6 gram |
Zout | 0,1 gram |