Ingrediënten voor 8 porties
1 blik kikkererwten (van 400 gram)
1 of 2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
2 eetlepels Tahin
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel cayenne peper
eventueel zout
Zo maak je het
- Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze goed af met water en doe de kikkererwten in de blender of keukenmachine.
- Pers naar smaak 1 of 2 tenenknoflook en voeg dit bij de kikkererwten samen met het sap van 1 citroen, 2 eetlepels tahin, de komijn, cayenne peper en eventueel wat zout.
- Blend alles tot een glad geheel. Is het te droog, voeg dan 1 tot 2 eetlepels water toe tot het een glad mengsel wordt.
Tip: Heb je geen Tahin in huis, vervang dit dan door olijfolie. Voeg om te variëren (verse) kruiden als gerookte paprikapoeder, koriander, peterselie of chili toe. Ook kan je zongedroogde tomaatjes, feta of avocado eraan toevoegen. Je kan hiermee eindeloos variëren. Heerlijk op brood of om je snackgroente zoals wortel, paprika of komkommer in te dippen. De hummus is 5 dagen houdbaar in een afgesloten bak in de koelkast.
Voedingswaarde (per portie)
Energie | 84 kcal |
Eiwit | 4,0 gram |
Koolhydraten | 8,0 gram |
Vet | 3,2 gram |
Vezels | 3,9 gram |
Zout | 0,2 gram |