Ingrediënten voor 1 brownie (20 stukken)
200 gram volkoren tarwemeel
400 gram banaan (ongeveer 4)
100 gram dadelstukjes
4 eieren
50 gram walnoten
20 gram cacaopoeder (ongezoet)
30 gram zonnebloemolie
1 theelepel bakpoeder
1 vierkant bakblik of overschaal
bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe 300 gram banaan in de blender of keukenmachine, samen met de eieren en de zonnebloemolie. Mix het geheel tot een gladde massa.
- Snijd de 100 gram banaan die over is in kleine stukjes.
- Doe in een kom de meel, de bakpoeder en de cacaopoeder en roer het geheel goed door.
- Voeg het banaan-, eimengsel toe aan de droge ingrediënten en schep om tot het een glad cakebeslag is.
- Voeg de dadenstukjes samen met de banaanstukjes en walnoten toe aan het cake beslag.
- Bekleed de bakvorm of overschaal met bakpapier.
- Doe het beslag in een vorm en bak de brownie in 40 minuten gaar.
- Laat de brownie afkoelen en snijd in 20 stukken.
Eet smakelijk!
Tip: Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 5 tot 10 druppeltjes vloeibare zoetstof toe aan het beslag.
Bewaartip: Snijd de brownie in stukken en vriest ze per 1 of 2 stukken in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje of ontbijt in huis.
Voedingswaarde per plak
Energie | 111 kcal |
Eiwit | 3,3 gram |
Koolhydraten | 15,0 gram |
Vet | 4,3 gram |
Vezels | 2,3 gram |
Zout | 0,1 gram |