Ingrediënten voor 2 personen
140 gram zilvervliesrijst
200 gram kipfilet
400 gram wokgroenten
½ rode peper
1 teentje knoflook
1 blokje kippenbouillon
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel olie
Zo maak je het
- Snijdt de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook en snijdt de rode peper in kleine stukjes en fruit deze kort in de pan met de olie. Voeg ook de kipfilet toe. Bak dit ongeveer 7- 8 minuten tot het gaar is.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
- Haal de kip uit de pan en houdt deze apart.
- Wok in het overgebleven vet de groenten ongeveer twee minuten. Voeg het billiounblokje en 200ml water toe.
- Doe een klein beetje koud water bij de maïzena en roer het goed door zodat het geen klontjes meer bevat. Voeg ook dit toe aan de groenten, net als de ketjap en sojasaus.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur indikken. Voeg de kip toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet de rijst af, verdeel de rijst en de Tjap Tjoy over 2 borden en serveer.
Eet smakelijk!
Tip: Mocht je willen afvallen, dan zouden wij per persoon 40 gram in plaats van 70 gram rijst gebruiken.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 513 kcal |
Eiwit | 35,4 gram |
Koolhydraten | 64,6 gram |
Vet | 10,4 gram |
Vezels | 10,3 gram |
Zout | 2,5 gram |