Ingrediënten voor 2 naanbroden
100 gram volkorenmeel
4 gram bakpoeder (¼ zakje)
85 gram magere yogurt of kwark
15 gram olijfolie
1 teentje knoflook
kruiden naar smaak
Zo maak je het
- Meng in een kom de yoghurt of kwark en de olijfolie.
- Pers de teen knoflook en voeg deze bij het yoghurt/kwarkmengsel. Roer alles goed door.
- Meng in een andere kom de droge ingrediënten als het meel, de bakpoeder en de kruiden.
- Voeg de natte en droge ingrediënten samen en kneed het tot het een soepel deeg is. Laat daarna het deeg een paar minuten rusten.
- Verwarm een grilpan of droge koekenpan op hoog vuur.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Strooi wat meel over het aanrecht en rol het deeg uit.
- Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.
Eet smakelijk!
Tip: Met de kruiden kan je eindeloos variëren. Onze favorieten zijn rozemarijn en tijm. Ook kan je bijvoorbeeld italiaanse- of bruschetta kruiden gebruiken. Ook zijn za’tar kruiden of komijn en paprika erg lekker! 1 naanbrood staat ongeveer gelijk aan 3 volkoren boterhammen. Wil je afvallen, bak dan 3, in plaats van 2, broden van dit recept.
Voedingswaarde voor 1 brood
Energie | 245 kcal |
Eiwit | 8,8 gram |
Koolhydraten | 38,0 gram |
Vet | 7,8 gram |
Vezels | 6,1 gram |
Zout | 0,1 gram |