Ingrediënten voor 4 porties
1 blik kikkererwten (van 400 gram)
1 ei
1 handje verse peterselie
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels volkorenmeel
1 theelepel komijnpoeder
een mespunt cayennepeper
eventueel 1 theelepel zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten goed af. Hak de peterselie, knoflook en lente-ui in grove stukken. Meng dan alle ingrediënten in een keukenmachine. Zorg ervoor dat je het geheel goed mengt, maar dat het niet te glad wordt.
- Rol dan een stuk of 12 balletjes van het mengsel. Ze kunnen een beetje plakkerig zijn, dit is niet erg. Maak je handen dan even regelmatig vochtig, dan kun je makkelijker balletjes draaien. Leg de falafel balletjes op de bakplaat en druk ze plat. Bak ze in totaal in 20 minuten af. Draai ze wel na 10 minuten eventjes om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin bakken.
Tip:
Deze falafel is heerlijk in een Spelt pitabroodje of volkorenwrap met tomaat, komkommer, paprika, ijsbergsla en onze zelfgemaakt knoflooksaus. Het is ook lekker door een salade of als borrelhapje tijdens een feestje.
Voedingswaarde (per portie)
Energie | 154 kcal |
Eiwit | 8,5 gram |
Koolhydraten | 18,5 gram |
Vet | 3,5 gram |
Vezels | 8,3 gram |
Zout | 0,4 gram |