Ingrediënten voor 2 personen
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 courgettes
½ liter water
1 groente bouillonblokje (minder zout)
50 ml finesse voor koken light
olijfolie
Zo maak je het
- Verhit in de soeppan een klein scheutje olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
- Snijdt de courgette in stukken en voeg nu de courgette erbij.
- Doe het water en het bouillonblokje in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat de courgette 20 minuten pruttelen in de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de finesse door de soep heen en serveer.
Tip: Je kan de soep eventueel garneren met bosui of gerookte zalmsnippers. Ook is de soep heerlijk met ons zelfgebakken volkoren stokbrood.
Voedingswaarde (per persoon)
Energie | 138 kcal |
Eiwit | 4,5 gram |
Koolhydraten | 14,1 gram |
Vet | 6,4 gram |
Vezels | 3,4 gram |
Zout | 0,6 gram |